середа, 14 січня 2009 15:57

Черновецького попередили про проблеми в зв"язку зі зниженням тарифів на проїзд

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" прогнозує організаційні труднощі при планованому Київською міською державною адміністрацією зниженні тарифів на проїзд у метро на 0,3 гривні до 1,7 гривні за 1 поїздку.

Про це на засіданні комісії Київської міської ради із транспорту і зв"язку сказав начальник підприємства Петро Мірошников.

З його слів, при зниженні нинішнього тарифу на разовий проїзд у метро у підприємства виникнуть 3 найбільш істотні організаційні проблеми.

Першою проблемою буде збільшення часу обслуговування в касах кожного окремого пасажира.

У зв"язку з цим підприємство прогнозує черги біля кас.

Ця проблема пов"язана з іншою проблемою - необхідністю видачі здачі пасажирам при купівлі жетонів монетами по 10 копійок, оскільки решта при придбанні одного жетона із двогривневої купюри має становити 30 копійок.

"Банки нам запропонували продавати монети по 10 копійок із комісією в 15%", - сказав Мірошников.

Однак він підкреслив, що підприємство однозначно не буде платити таку комісію.

Третьою проблемою Мірошников назвав нинішнє влаштування автоматів із видачі жетонів, оскільки вони не зможуть видавати потрібну здачу.

Тому підприємство планує переналагодити автомати, щоб вони змогли продавати при використанні 2-гривневої купюри 1 жетон з видачею здачі або 10-гривневої купюри - 5 жетонів зі здачею.

Загалом зі слів Мірошникова, недоодержання планованих доходів підприємства при зниженні тарифів на 0,3 гривні/поїздка становитиме 70 млн. гривень за рік.

Він повідомив, що при такому тарифі прогнозований збиток підприємства в 2009 році становитиме 191 млн. гривень.

Як повідомлялося, Київська міська державна адміністрація має намір знизити встановлені в листопаді 2008 року тарифи на проїзд у метро й наземному громадському транспорті на 0,3-0,5 гривні до 1,5-1,7 гривні за 1 поїздку.

4 листопада 2008 року Київміськадміністрація підвищила тарифи на проїзд у громадському транспорті в 3-4 рази до 1,5-2 гривні/поїздка, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Черновецького попередили про проблеми в зв"язку зі зниженням тарифів на проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі