понеділок, 29 жовтня 2007 17:42

Черновецький обіцяє розібратись з будівництвом навпроти "Олімпійського"

Київський міський голова Леонід Черновецький запевняє, що проблема будівництва торгового комплексу біля НСК "Олімпійський" буде вирішена.

Про це він заявив, говорячи про підготовку столиці до проведення Євро-2012, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Київської міськдержадміністрації.

"Нещодавно я був на нараді у президента. Ніяких претензій до нас висловлено не було. Є одна проблема: минула влада розпочала біля НСК "Олімпійський" будівництво торгового комплексу. І він заважає проведенню самого чемпіонату", - сказав Черновецький.

Водночас він підкреслив, що "ми запросимо власника цього комплексу і запропонуємо йому компенсацію у вигляді виділення іншого місця або знайдемо яке-небудь інше рішення".

Що стосується підготовки до чемпіонату, то Київ, за словами мера, готовий краще, ніж інші міста до прийняття великої кількості туристів.

"У нас багато готелів, і найближчим часом введемо в експлуатацію ще цілу низку готелів, у тому числі й відомих марок", - заявив Черновецький.

Він також додав, що в разі потреби, якщо наплив туристів буде вже дуже великим, їх можна буде розмістити, зокрема, й на комфортабельних теплоходах, які стоятимуть на березі Дніпра.

Як відомо, дотепер існує реальна загроза того, що реконструйований "Олімпійський" не прийме фінальний матч Євро-2012 через будівництво торгового центру перед стадіоном.

Фахівці УЄФА уклали, що таке сусідство суперечить вимогам безпеки футбольної арени.

На засіданні координаційної ради з підготовки і проведення фінальної частини Євро-2012 пропозицію президента ФФУ Григорія Суркіса про демонтаж недобудови підтримав президент. Він звернувся до мера Києва з вимогою вирішити це питання про демонтаж.

Водночас Черновецький заявив, що представники ФФУ не обговорювали з ним долю "Олімпійського": "У ФФУ трохи нервозне ставлення до нього (будівництва), однак я не мав честі зустрічатися з цього приводу з її представниками. Інакше б уже давно рішення прийняв".

Крім того є інформація, що поблизу стадіону планується й інше будівництво. На це Черновецький сказав, що не відслідковує кожен об"єкт у місті.

Однак зауважив, що навколо стадіону є якісь "непрояснені питання". "Там є інтереси, як мені доповідали, якісь ще. Але конкретно мені складно щось сказати", - заявив мер.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький обіцяє розібратись з будівництвом навпроти "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі