неділя, 18 жовтня 2009 10:22

Черновецький нагадав, що тарифи визначає тільки він

Черновецький нагадав, що тарифи визначає тільки він
У столиці "полегшені" тарифи на житлово-комунальні послуги діятимуть з 1 листопада 2009 р. по 10 травня 2010 р.

Про це сказав Київський міський голова Леонід Черновецький у ток-шоу Савіка Шустера на телеканалі "Україна" у п"ятницю.

"Згідно з угодою, яку я уклав з "Нафтогазом України" і "Київенерго", тарифи в Києві полегшені діятимуть до 10 травня. Здається, до 10-го. Цей документ має силу договору. І ніхто його в односторонньому порядку розірвати не може", - сказав Черновецький.

Він назвав "абсолютно провокаційними" заяви про те, що не потрібно платити за тими тарифами на ЖКП, які було введено в місті з 1 червня 2009 р.

"В результаті таких заяв у нас сьогодні 54% киян мають вже борги за розрахунком за енергоресурси. Це є проблема. Але ми її у будь-якому разі вирішимо, тому що в основному кияни останні місяці платили справно і до 100 %", - сказав мер міста.

Він зазначив, що ніяких перерахунків населенню за одержані в літній період послуги, які вже сплачено, не буде.

"Нічого ніхто не перерахує. Нові тарифи починають діяти в Києві з 1 листопада і це чітко зазначено у всіх документах", - наголосив Черновецький.

При цьому він також підкреслив, що компетенція зі встановлення тарифів у всіх містах України належить тільки мерам.

13 жовтня Черновецький на брифінгу заявив, що підписав розпорядження про зниження тарифів на ЖКП до рівня, який існував до 1 червня ц.р. Разом з тим він сказав, що знижені тарифи будуть на гарячу воду, опалення і відведення води, і що зниження не стосується квартплати.

Цього ж дня, через деякий час після брифінгу, на сесії Київради депутати ухвалили рішення доручити Київській міськдержадміністрації підготувати проект розпорядження і подати його на підпис Київському міському голові про зниження тарифів на опалення і гарячу воду. Проект рішення Київради було внесено першим заступником голови КДМА Анатолієм Голубченком, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький нагадав, що тарифи визначає тільки він». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі