вівторок, 09 березня 2010 14:17

Черновецький на зараженій землі побудує будинки для бідняків

Черновецький на зараженій землі побудує будинки для бідняків
На місці, де раніше знаходився хімічний завод "Радикал", київська влада вирішила спорудити кілька житлових будинків. Про це "Деловой столице" повідомив начальник ГУ житлового забезпечення Михайло Голиця.

"Зараз ми розробляємо проект кількох багатоповерхових будинків у цьому районі", - сказав він.

Першу ділянку на перетині вулиць Лебедєва і Червоноткацької сесія Київради вже виділила. 65 депутатів проголосували за те, щоб передати її в постійне користування комунальному підприємству "Житлоінвестбуд-УКБ".

Представники опозиції вважають, що забудовники таку ділянку б не купили, оскільки не змогли б реалізувати там житло. Ймовірно, саме тому влада вирішила виділити її комунальному підприємству, яке побудує там безкоштовне житло для незахищених верств населення.

"На цій же сесії міськради було прийнято рішення про створення фонду соціального житла, будівництво для якого буде профінансовано з міського бюджету. Я не здивуюся, якщо більшість безкоштовних квартир опиняться саме на перетині вулиць Червоноткацької і Лебедєва", - сказав виданню один із опозиційних депутатів.

Екологи впевнені, що життя в новозбудованих будинках буде вкрай небезпечним.

"Життя в такому місці - це пряма дорога на кладовище. За токсичністю дану ділянку можна сміливо порівняти з епіцентром Чорнобильської зони. Півстоліття хімічного виробництва так сильно забруднили ґрунт, що очистити його дуже складно і дорого. Коли ми перевіряли цей наділ, виявилось, що із 25 процедур очищення, рекомендованих Міністерством екології, було проведено не більше семи. В таких умовах жити там захоче тільки самогубець", - розповів виданню директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький на зараженій землі побудує будинки для бідняків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі