четвер, 22 вересня 2011 17:59

Чернівецькі чиновники приїхали на роботу велосипедами
5

Фото: Фото: Оксана ЛЮБОКАЗКА (Денисюк)

Державні службовців Чернівців приєднались до Всесвітньої акції "День без авто" і приїхали на роботу в міську раду на роверах.

О пів на дев'яту ранку коло Чернівецької міської ради чатують журналісти й виглядають, хто ж зі службовців залишив свою автівку в гаражі та приєднався до Всесвітнього Дня без авто. Першим на роботу за десять хвилин до дев'ятої приїхав керівник відділу інформації, зв'язків з громадськістю та міжнародних відносин Андрій Ходоровський, 27 років. Молодий чиновник свого ровера немає, тому спеціально для акції взяв його на прокат.

"Я сьогодні дійсно приїхав перший раз у мерію на велосипеді. Їхав добрих 15-20 хвилин, але зазвичай добираюсь громадським транспортом і витрачаю на це щонайменше півгодини. А тут і швидке, і корисніше для здоров'я – таке катання замінює ранкову гімнастику", - ділиться враженнями чиновник. І додає – діловий костюм та класичне взуття зовсім йому не заважає пересуватись велосипедом.

О дев'ятій ранку до Ратуші під'їхав теж на позиченому велосипеді працівник технічного відділу Ратуші Сергій Пукач, 31 рік. Після цієї поїздки він серйозно задумався над тим, що варто прикупити власний велосипед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорожкіна змінила джип на велосипед

"Надзвичайно зручно велосипедом на роботу діставатись, я навіть не міг подумати... а ще такий бадьорий зараз! Зазвичай приїжджаю сонний на роботу, а після такої розкішної поїздки навіть про каву не думаю", - жартує Сергій.

Менш свідомими виявились працівники Чернівецької обласної ради. Коло Будинку з левами було повно автівок. Там ми зустріли лиш одного депутата обласної ради Віталія Захарюка, 32 роки, який наважився весь день вирішувати свої справи не на машині, а все ж таки на велосипеді.

"Я живу в Кіцманському районі, за двадцять кілометрів від Чернівців. До міста я доїхав машиною, а вже звідти до центру поїхав на велосипеді. Єдина незручність – тут, коло обласної ради, немає велопарковок, тому навіть не знаю, де залишу свого ровера", - скаржиться пан Віталій.

Залишається лиш сподіватись, що така велосипедна активність серед чернівецьких чиновників не стане одноденною акцією. А переросте в їхній спосіб життя і мислення.

Зараз ви читаєте новину «Чернівецькі чиновники приїхали на роботу велосипедами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі