четвер, 05 квітня 2007 07:41

Церква закликала філіппінців митися

Католицька єпископська конференція Філіппін закликає жителів країни відмовитися від традиційних марновірств, пов"язаних з днями Cтрасного тижня. Багато філіппінців вважають, що митися в Cтрасну п"ятницю – гріх.

– Мийтеся! – призвав прес-секретар єпископської конференції монсеньйор Педро Киторіо. – Це все марновірства, що не мають релігійного сенсу. В даний час на Філіппінах встановилася дуже жарка погода – температура піднімається до 37 градусів за Цельсієм.

Філіппінці – найбільша християнська нація в Азії. Жителі країни дуже релігійні: до кінця Страсного тижня багато міст буквально вимирають – люди виїжджають у свої рідні провінції, де святкують Великдень. У Страсний четвер і п"ятницю в країні не працюють телеканали і радіостанції.

Набожність філіппінців також виявляється в практиці самобичування і навіть розп"яття: люди вірять, що давши прибити себе цвяхами до хрестів, вони можуть отримати спокутування гріхів. Цю практику, поширену в багатьох провінціях Філіппін, неодноразово засуджувала католицька ієрархія країни, проте поки що викоренити її не вдалося.

Самобичування і розп"яття віруючих "не мають нічого спільного з християнською вірою", переконаний прес-секретар єпископської конференції, який пропонує замінити ці популярні ритуали молитвою, постом і справами милосердя.

Єпископська конференція також нагадала, що самобичування і розп"яття часто використовуються для заробітку грошей і залучення туристів. Єпископи призвали міністерство туризму Філіппін відмовитися від використання цих ритуалів у своїй рекламі, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Церква закликала філіппінців митися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі