вівторок, 08 листопада 2011 10:19

Через снігопад впало 750-річне дерево

Через снігопад впало 750-річне дерево

Снігопад, що супроводжувався сильним вітром у місті Загатала на півночі Азербайджану повалив 750-річну східну чинару, передає РИА "Новости" з посиланням на місцеве інформагентство АРА.

Дерево охоронялось як пам'ятник історії. Внесена до Червоної книги Азербайджану східна чинара, різновид Platanus orientalis стояла на площі Деде Горгуд, повідомляє newsru.com.

Її висота становила 35 метрів, в обхваті - 3,8 метри

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стовбур найстарішого дуба вкрили дупла

Платан східний або "чинара" - декоративні дерева-довгожителі, що ростуть на Кавказі. Висота - 55-60 м. Тривалість життя складає близько 2 тисяч років, пише vashsad.ua. Розмір горішків становить 8-10 мм. У них є канонічна верхівка і довгі ворсинки, їстівні ядра ("чинарики").

В Україні ж пам'яткою та національним деревом країни став дуб Грюневальда. Це ботанічна пам'ятка природи України, віком 800-900 років. Знаходиться в Конча-Заспі, на 27 кілометрі Столичного шосе на території пансіонату "Жовтень". Дуб має обхват стовбура 7 метрів і висоту 20 метрів. Названий на честь німецького художника Грюневальда, який малював казкові та фантастичні дерева.

Зараз ви читаєте новину «Через снігопад впало 750-річне дерево». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі