пʼятниця, 16 листопада 2007 07:04

Через ожеледицю перекинулося три фури

Автор: фото: Єгор ГРОМКО
  На трасі Чернігів–Новгород-Сіверський за 2 кілометри від селища Березна Менського району лежить перекинута словацька фура
На трасі Чернігів–Новгород-Сіверський за 2 кілометри від селища Березна Менського району лежить перекинута словацька фура

Півселища Любеч Ріпкінського району Чернігівської області на минулих вихідних залишилося без тепла й світла. Через негоду пообривало дроти, погоріли трансформатори, попадали дерева. Люди розкупили в магазинах усі свічки.

— Продавцям самим доводиться присвічувати ліхтариками. Світло пропало в неділю ввечері. На нашій вулиці його вже ввімкнули. А ось на роботі ще нема. І холодно. Сиджу одягнута — в куртці й шапці, — скаржиться  місцева жителька Леся Матвієнко, 26 років.

— У понеділок давали дітям обід сухим пайком. Світла не було. Опалення — також. Учні сиділи на уроках у курточках, — розповідає директор Любецької школи Таїсія Воробей. — Наступного дня електропостачання й опалення відновили. Холодно тільки в автокласі й у кімнаті, де проводяться гуртки.

Дитячий садок у Любечі не працюватиме до кінця тижня.

У Семенівському районі найбільше снігу насипало в селах Орликівка і Жовтневе — до 20 см.

— Тим старим, що не в силах були розчистити доріжки біля своїх будинків, допомагали соціальні працівники, — зауважує Катерина Шарая, 24 роки, секретар Орликівської сільради. — Проїхати дорогою вже можна. Сніг втрамбували лісовози.

Секретар Жовтневої сільради 49-річна Тетяна Шумило говорить, що дороги в Жовтневому чистити нічим:

— Люди стежки попротоптували. Машина чи сані проїдуть, колію зроблять — ото й усе. Коли снігопад дуже сильний, викликаємо райавтодор. За минулу зиму таке було двічі.

— Через пориви вітру в Чернігівській області в неділю, 11 листопада, було знеструмлено 120 населених пунктів. Найбільше постраждали Ічнянський, Коропський, Сосницький та Ріпкинський райони. У Семенівському відключень зовсім не було, але там випало найбільше снігу, — говорить начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської ОДА В"ячеслав Рига.

Головний негативний наслідок негоди — слизькі дороги.

— 11–12 листопада через слизоту в селі Стахорщина Новгород-Сіверського району перекинулося дві фури. Ще одна з"їхала з траси надвечір 12 листопада. Вантажівка з опломбованим товаром прямувала зі Словенії в Росію. Хоча авто їхало не швидше як 50 кілометрів на годину, його знесло на узбіччя і перекинуло. Водія-словенця з ушкодженою ногою доставили до лікарні. Машину зупинились стерегти земляки-словени, які поверталися з Росії, — веде далі Рига.

Зараз ви читаєте новину «Через ожеледицю перекинулося три фури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі