середа, 17 грудня 2008 10:45

Через обрив канатної дороги в Канаді 12 людей повисли в повітрі

Опорна башта канатної дороги "Екскалібур" в околицях гірськолижного курорту Уїстлер обломилася у вівторок, 16 грудня, внаслідок чого дві кабінки з 12 туристами повисли в повітрі. За попередніми даними, в ході інциденту ніхто не постраждав, пасажири трьох кабінок канатної дороги евакуйовані.

Одна з кабін зависла над гірським струмком Фитцсиммонс-Крік, одна опустилася на дах автобусного терміналу, а третя зупинилася у кінцевої станції.

Маятникова канатна дорога "Екскалібур" протяжністю 2204 метри споруджена в 1994 році на схилах гори Блекомб (висота 2284 метри). Аварія сталася в мить, коли одна з кабінок, розрахована максимум на 8 пасажирів, минула опору під номером 4, встановлену біля підніжжя гори.

Всього в околицях Уїстлера, де в лютому 2010 року пройдуть змагання зимової Олімпіади, діє 34 канатних доріг і підйомників для лижників. У 2002 році на іншій канатній дорозі - "Кріксайд" - через несправність замикаючого пристрою люка в підлозі гондоли 5-річна дівчинка впала в глибокий сніг і залишилася жива.

Трагічний інцидент стався в грудні 1995 року на нині демонтованій канатній дорозі крісла "Куїксилвер Експрес": тоді в результаті обриву чотирьох крісел дві людини загинули і вісім отримали поранення, повідомляє "Лента.ру".

Зараз ви читаєте новину «Через обрив канатної дороги в Канаді 12 людей повисли в повітрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі