понеділок, 22 лютого 2010 16:28

Через Інтернет сільський хакер грабував чужі картки

Через Інтернет сільський хакер грабував чужі картки

23-річний житель села Базилевщина Машівського району на Полтавщині протягом п"яти місяців через Інтернет переводив гроші з чужих карток "ПриватБанку" на мобільний свого товариша в тюрму. Знімав по 20-30 грн. Ув"язнений пропонував за гроші зателефонувати співкамерникам "на волю".

Машівський хакер не має вищої освіти і ніде не працює. Два тижні тому нестачу коштів на ощадній картці "ПриватБанку" помітила 31-річна односельчанка хакера. У неї зникло 700 грн. Жінка звернулася до працівників банку і в міліцію. Хакера спіймали на гарячому, коли він перераховував гроші з чужої картки. В ув"язненого товариша знайшли підпільний телефон, на який надійшли кошти.

Начальник Центру зв"язків з громадськістю Полтавського обласного управління міліції Юрій Сулаєв припускає, що жінка - не єдина жертва сільського хакера.

"Він має феноменальну пам"ять, побачив мельком карточку і запам"ятав усю комбінацію з 16 цифр. Через Інтернет зламував коди, але зняти готівку не міг. Тому перераховував на свої мобільні. У нього їх кілька. І своєму товаришеві в тюрму. Користувачам банківських карток потрібно менше світити своїми картками", - розповів начальник ЦГЗ.

Слідство триває.

Зловмиснику загрожує 3 роки обмеження волі чи штраф у 850 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Через Інтернет сільський хакер грабував чужі картки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі