четвер, 06 серпня 2020 19:24

Центри зайнятості відновлюють особистий прийом громадян

Центри зайнятості відновлюють особистий прийом громадян
У Центрах зайнятості відновлюють особистий прийом громадян. Фото: unsplash.com

Служба зайнятості відновлюють особистий прийом громадян і готові до надання послуг зі сприяння у працевлаштуванні не тільки онлайн, а й безпосередньо у центрах зайнятості.

Обслуговування здійснюється з дотриманням усіх карантинних правил, повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Однак, зауважують, що до звичного режиму роботи повертаються Центри зайнятості не у всіх регіонах України.

"Це стосується всіх центрів зайнятості та філій, розміщених у "зеленій" зоні рівня епідемічної небезпеки. Продовжують працювати з частковими обмеженнями центри зайнятості в районах, де визначено "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень небезпеки", - йдеться в повідомленні.

Такі окремі території мають Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

В Мінекономрозвитку зауважують, що з початку карантину в онлайн режимі фахівці центрів зайнятості не припиняли профільну діяльність. Підбирали для безробітних підходящі вакансії, а для роботодавців - кваліфікований персонал. Так, з 12 березня до 31 липня роботу підібрали для 222 тис. громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто втратив і отримав роботу під час карантину

"Наразі відновлюється робота підприємств та організацій по всій країні. Як наслідок – зростає кількість поданих до служби зайнятості вакансій та поступово зменшується кількість зареєстрованих безробітних. Так, у квітні статус безробітного отримали 149 тис. осіб, у травні їх кількість становила 97 тис. осіб, у червні – 75 тис., у липні – 68 тисяч", - повідомили в міністерстві.

У центри зайнятості надійшло 197 тис. заявок на отримання допомоги у зв'язку з частковим безробіттям. З них 171 тис. надійшла від фізичних осіб-підприємців без найманих працівників, повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку.

У центрах зайнятості прийняли понад 153 тис. рішень по виплаті допомоги у зв'язку з безробіттям для ФОП.

Зараз ви читаєте новину «Центри зайнятості відновлюють особистий прийом громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі