субота, 21 липня 2007 10:04

Чемпіонка світу зі скорочитання прочитала нову книгу про Гарі Потера за 47 хвилин

Сорок сім хвилин було потрібно шестикратній чемпіонці світу зі скорочитання Енн Джонс, для того, щоб прочитати книгу Джоан Роулінг "Гарі Поттер і фатальні мощі", що поступила в продаж у Великобританії в 00:00 суботи.

"Фінальна сцена битви між Гарі Поттером, Хлопчиком, Який Вижив, і лордом Вольдемортом, Тим, Кого не Можна Називати - класичне протистояння добра і зла у дусі великої традиції епічного повествування на рівні трилогії Джона Рональда Руела Толкієна "Володар кілець", - вважає чемпіонка світу.

Джонс також підтверджує слова Роулінг про те, що остання книга - найпохмуріша зі всієї "поттеріани", проте, за її словами, і світлі моменти в ній яскравіші, ніж в інших книгах.

Одній з центральних тим нового романа є історія директора школи Хогвартс чарівника Альбуса Дамблдора, розповіла вона.

"Книга місцями лякає, але після того, як було вже все сказано і зроблено, Джоан Роулінг залишає кінець, якому фанати (Поттера) дуже зрадіють. У фінальному розділі дія переноситься на 19 років вперед і в епілогу розповідається про те, що відбудеться з головними героями", - обнадіяла читачів Джонс.

Черги в книжкові магазини Лондона вишикувалися за декілька годинників до опівночі. По всьому місту можна було бачити дорослих і дітей в мантіях, з мітлами і чарівними паличками і загострених капелюхах, футболках з написом "Гарі Поттер" і окулярах, як у головного героя.

Багато прихильників Гарі Поттера, що заволоділи довгожданою книгою, починали читати її прямо в магазині, повідомляє британська газета "Сан", що опублікувала рецензію Джонс.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонка світу зі скорочитання прочитала нову книгу про Гарі Потера за 47 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі