пʼятниця, 13 серпня 2021 18:47

Чехи візьмуть участь у параді до Дня Незалежності

Чехи візьмуть участь у параді до Дня Незалежності
27 членів празької почесної варти візьмуть участь у військовому параді України. Фото: Profimedia

Представники чеської армії візьмуть участь у військовому параді до Дня Незалежності України. Зокрема, крокуватимуть 27 членів празької почесної варти.

Так Чехія хоче підкреслити, що цінує нашу державу як партнера, повідомляє Hlidaci Pes.

Також на святі буде присутня офіційна делегація з Чехії. До складу увійшли заступник міністра оборони республіки Ян Гавранек і перший заступник начальника генштабу ЗС Чехії Яромир Зуна.

"Ми вдячні Чехії за таку кількість представників на цьогорічному військовому параді. Сприймаємо це як вираження підтримки", - сказала представниця посольства України в Чеській Республіці Тетяна Окопна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три дні репетиції військових парадів паралізують Київ: які вулиці перекриють

Представників армії та військову техніку до параду також надішлють Польща та Словаччина.

Організатори параду до Дня Незалежності намагатимуться під час проведення відмовитися від частини радянських традицій. Наприклад, не буде елементів проїзду особи, яка приймає парад.

За словами головного режисера дійства Андрія Нестеренка, хоч ми й святкуємо 30 років незалежності, Україна набагато старша. Тому це буде її історія - із княжих часів до сьогодення. Це театралізоване дійство, до якого залучать майже 800 акторів.

Зараз ви читаєте новину «Чехи візьмуть участь у параді до Дня Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі