понеділок, 08 квітня 2024 14:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це неприпустимо, вони - не прохачі, не агітатори": Павлюк різко відповів на цькування працівників ТЦК

"Це неприпустимо, вони - не прохачі, не агітатори": Павлюк різко відповів на цькування працівників ТЦК
Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк різко відповів на цькування працівників ТЦК. Фото: facebook.com/AFULFComm

В Сухопутних військах ЗСУ назвали неприпустимими випадки зі цькуванням працівників ТЦК.

Там працюють колишні воїни, які виконали свій конституційний обов'язок. Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк у Facebook.

Генерал наголосив, що Збройні сили України - єдина сила, здатна зупинити і знищити ворога.

"Як суспільство допустило, щоб військових почали боятись, дозволяли собі їх ображати? Сьогодні більшість працівників ТЦК - це вчорашні воїни, якими усі захоплювались і пишались. Що сталось? Чому сьогодні від них ховаються, чому дозволяють собі їх зневажати, влаштовують цькування і навіть бійки? Це неприпустимо", - сказав він.

Павлюк пояснив, що військовослужбовці, ветерани - не прохачі, не агітатори.

"Це люди, які виконали свій конституційний обов'язок. Ми не маємо права допустити, щоб вони почувалися винними, непотрібними чи небезпечними перед тими, кому вони буквально врятували життя", - пише Павлюк.

Водночас він визнає, що "система ТЦК не ідеальна", зазначивши, що в командуванні це усвідомлюють і працюють над її вдосконаленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський особисто відреагував на скандал навколо СБУ, ТЦК і журналіста

"На всі випадки перевищення повноважень Командування Сухопутних військ, правоохоронні органи оперативно реагують. Ми не будемо миритись із порушенням прав цивільних громадян, але й порушувати права військових не дозволимо. Усі громадяни України мусять тримати голову холодною і усвідомити одну просту істину: армія і народ неподільні. Особливо під час битви за існування держави.

Командувач Сухопутних військ нагадав, що захист держави - це конституційний обов'язок громадянина.

"Військо - це братерство. Захист держави - надскладна, але водночас найважливіша і найпрестижніша справа. Відкиньмо страшилки і маніпуляції та розберемось, як є насправді. Отримали ви повістку чи самі прийшли в ТЦК оновити дані - це не означає, що завтра ви поїдете на штурм ворожих позицій. Це брехня", - акцентував Павлюк.

Він додав, що є визначена законом процедура: проходження ВЛК, а також додаткових медичних обстежень, якщо на те є підстави.

"Усі, кого визнали придатними до служби, без виключення - відправляються у навчальні центри. Базова загальновійськова підготовка триває місяць. Упродовж цього терміну досвідчені інструктори дадуть усі необхідні знання і навички: навчають тактиці ведення бойових дій, поводженню зі зброєю, домедичній допомозі", - підкреслив генерал.

Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у Росії втілити її кровожерливі задуми.

І тим скоріше українські міста повернуться до нормального безпечного життя. Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк у Facebook.

Павлюк закликав підтримувати захисників і словом, і ділом, зокрема, долучитися до лав ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «"Це неприпустимо, вони - не прохачі, не агітатори": Павлюк різко відповів на цькування працівників ТЦК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі