середа, 02 серпня 2017 06:11

"Це фантастика" - український пілот розповів, як посадив літак під час грози

"Це фантастика" - український пілот розповів, як посадив літак під час грози
Літак не встиг облетіти грозову хмару і потрапив під град. Фото: ТСН

Пілот турецької компанії Atlas Global Олександр Акопов розповів деталі героїчної посадки пасажирського літака під час грози у Стамбулі.

Літак не встиг облетіти грозову хмару, бо пілоти надто пізно дізналися про неї з приладів.

"Показав нам ось цю грозову діяльність тільки, коли ми до неї підійшли буквально на милю-півтори", - розповів капітан лайнера в інтерв'ю ТСН.

Українському пілотові вдалося стабілізувати літак і прийняти рішення повернутись назад за 30 секунд. Посадка на смугу була здійснена майже наосліп – через бокове скло, бо лобове було розтрощене градом.

"Попереду нічого не було видно, збоку в мене також тріщина. А далі дивимося на прилади – і сідаємо. Все", - розповів другий пілот Самер Салім.

"Довелося трошки поборотися, ну і розтріскане скло – найнеприємніше, що було. Довелося дивитися у кватирку на смугу. Взагалі так, фантастика", - додав Акопов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український пілот посадив розбитий градом літак

27 липня під час грози у міжнародному аеропорту імені Ататюрка в Стамбулі український пілот Олександр Акопов майже наосліп посадив аварійний лайнер. Щоб побачити злітно-посадкову смугу з бічних вікон, пілот нахилив літак.

Зараз ви читаєте новину «"Це фантастика" - український пілот розповів, як посадив літак під час грози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі