середа, 04 жовтня 2017 19:58

Чауса відсторонили від здійснення правосуддя

Чауса відсторонили від здійснення правосуддя
Суддю Миколу Чауса відсторонили від здійснення правосуддя. Фото: 112

Суддю Миколу Чауса відсторонили від здійснення правосуддя.

Про це повідомляє Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Вищої ради правосуддя.

"Чаус Микола Олексійович тимчасово відсторонюється від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення. Суддя вважається тимчасово відстороненим від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В НАБУ відповіли на чутки про звільнення судді Чауса

Строк дії відсторонення судді від здійснення правосуддя - до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

28 лютого в Молдавії був затриманий колишній суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус. Чаус сам прийшов у відділення поліції в Кишиневі і здався правоохоронцям. Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України особисто відвезли в Молдову документи на екстрадицію Миколи Чауса, однак розгляд почнеться після рішення президента цієї країни щодо політичного притулку для Чауса.

У серпні 2016 року суддю викрили на хабарі в 150 тис. доларів.

Зараз ви читаєте новину «Чауса відсторонили від здійснення правосуддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі