неділя, 24 червня 2007 11:26

БЮТ вимагає від Ющенка не віддавати "Дніпроенерго" Ахметову

Блок Юлії Тимошенко звертається до Президента України з вимогою негайно зупинити розпродаж урядом стратегічних економічних об"єктів держави.

"В нестримному бажанні особистої наживи, чиновники уряду Януковича готові продати всі державні підприємства гуртом", - стверджує БЮТ.

У заяві йдеться, що за останні місяці своєї діяльності Кабмін робить все можливе, щоб зосередити у своїй власності та власності своїх близьких соратників найбільш привабливі економічні об"єкти.

Яскравим свідченням цього БЮТ називає останнє рішення уряду, який надав можливість одній з найбільших енергетичних компаній України "Дніпроенерго" здійснити додаткову емісію акцій.

"В результаті такої оборудки частка власності держави впаде з 76% до 50%. У цьому випадку, частка власності компаній, які контролюються відомим мільярдером-регіоналом Ахметовим фактично отримують контроль над управлінням "Дніпроенерго", - заявляє БЮТ.

План фактичного викрадення з державної власності "Дніпроенерго", за версією блоку, передбачає скуповування боргів цієї компанії перед іншими особами на суму 200 млн. дол. США та обмін цих боргів на 26% капіталу "Дніпроенерго" у межах додаткової емісії.

За інформацією БЮТ, при цьому єдиним покупцем 26% "Дніпроенерго" планується що буде компанія "Donetsk Fuel & Energy Company", яка належить Ринату Ахметову.

"При успішному проведенні цієї оборудки держава втрачає близько 500 млн. дол. США, а також контроль над однією з головних енергетичних компаній України", - йдеться в заяві.

У зв"язку з цим, БЮТ звертається до Президента з вимогою "негайно зупинити злочинців, які цинічно розпродують стратегічні економічні об"єкти держави", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ вимагає від Ющенка не віддавати "Дніпроенерго" Ахметову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі