четвер, 06 лютого 2014 12:55

Булатов розповів, як його по-звірячому катували

Булатов розповів, як його по-звірячому катували

Один із організаторів і активістів Автомайдану Дмитро Булатов, який зараз перебуває на лікуванні у Вільнюсі, розповів на прес-конференції подробиці свого викрадення і тортур.

"22 січня я їздив по Києву у справах на своїй машині. Після того, як провів кілька зустрічей, мені повідомили, що влада арештувала моє майно і планує заарештувати банківські рахунки. Я залишив машину на парковці і взяв таксі - хотів добратись до банкомату, щоб встигнути зняти гроші до їх блокування на рахунках. Взяв таксі тому, що переживав, що на власній машині мене можуть зупинити даішники і арештувати", - почав розповідь активіст.

За словами Булатова, коли він приїхав до банкомату, виявив біля нього десяток хлопців спортивної зовнішності ("тітушок"). Все відбувалось на перетині вулиць Закревського і Маяковського.

"Деякий час я топтався біля банкомату в надії, що молодчики розійдуться. Коли стояв біля дороги, то відчув сильний удар по голові. Мене підхопили і кинули в мікроавтобус. Там кілька разів дуже сильно вдарили головою. Потім мені одягли мішок на голову і близько години кудись везли", - продовжив Булатов.

"У кімнаті, куди мене завели, була лише дерев'яне ліжко і відро для природних потреб. На очі мені одягли окуляри для плавання і попередили, що якщо їх зніму, мене будуть бити. Окуляри ці я знімав лише коли викрадачі виходили.

Кожен день мене били по голові. Перший же день почався з того, що мене поклали на підлогу, закрили ніс, поклали ганчірку на обличчя і лили зверху воду. Через це я почав захлинатися. Били не надто довго, але сильно. Як колишній спортсмен, можу сказати, що били професійно", - розповів Булатов.

Нагадаємо, Дмитро Булатов був викрадений 22 січня. Кілька днів викрадачі били і катували опозиціонера. 30 січня його залишили в лісі під Києвом, після чого він дістався до найближчого населеного пункту і вийшов на зв'язок з близькими.

Згодом його госпіталізували в одну з приватних клінік Києва з численними травмами. За словами Булатова, викрадачі говорили з "російським акцентом" і допитували його на тему фінансування протестів на Україні. У неділю Булатов вилетів в Литву на лікування.

Зараз ви читаєте новину «Булатов розповів, як його по-звірячому катували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі