четвер, 12 лютого 2015 15:08

Майбутнє Донбасу не може бути тільки предметом таємної дипломатії - група "Першого грудня"

Майбутнє Донбасу не може бути тільки предметом таємної дипломатії - група "Першого грудня"
Фото: www.radiosvoboda.org

Учасники групи "Першого грудня" звернулися до президента та прем'єр-міністра із закликом налогодити відвертий діалог між владою та суспільством.

Про це йдеться у прес-релізі представленому групою.

"Довіра народу до влади є запорукою нашої перемоги", — з такою заявою виступили відомі інтелектуали.

На думку учасників групи, ніщо так не посилює нашого ворога, як "тріщини" всередині українського політикуму і взаємне відчуження влади та суспільства.

"Не можна не бачити, що Путін зробив ставку не тільки на військову агресію, а й на руйнування України зсередини. Його потенційні союзники: суперництво між керівниками держави та політичними силами, що їх підтримують; соціальне невдоволення; масова депресія; розбрат між різними суспільними групами; недовіра суспільства до влади".

Учасники групи переконані, що протиставити цій загрозі, яку Путін усіляко підживлює, ми маємо непохитну силу єдності: "Єдність же базується на вірі в свою правоту, спільній меті та взаємодовірі. Ми переконані: ситуація, що склалася, потребує налагодження чесного та відвертого діалогу влади і суспільства. Нині і повсякчас".

У зверненні наголошують, що українці мають знати про реформи, в які терміни і якою ціною їх здійснює уряд, людям треба пояснювати кадрову політику влади, яка не повинна породжувати сумніви й розчарування, а також усю правду про події у Донецькій та Луганській областях, хоч якою б гіркою вона була, про заходи держави щодо зміцнення національної безпеки.

"Майбутнє Донбасу не може бути тільки предметом таємної дипломатії, внаслідок якої великі держави поставлять нас перед фактом, нав'язавши варіанти вирішення кризи, вигідні собі. Це наша доля, і голос українських людей повинен звучати передусім".

"Суспільство потрібно інформувати. Перед суспільством потрібно звітувати. До голосу і настроїв суспільства потрібно прислухатися. Поки що відкритого діалогу влади із суспільством бракує. А він має вестися щодня — Вашими вустами, вустами міністрів та спеціальних речників" , — підкреслюють у зверненні.

Група "Першого грудня" також оголосила про входження нових учасників: Володимира Панченка — письменника і літературознавця, професор Національного університету "Києво-Могилянська академія"; Юрія Щербака, члена Всесвітньої академії мистецтв і науки (World Academy of Art and Science — WAAS), письменника, доктора медицини, надзвичайного і повноважного посла України, Євгена Захарова, правозахисника, голови Правління Української Гельсінської спілки з прав людини.

Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група "Першого грудня", до якої ввійшли відомі інтелектуали: В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, має на меті утверджувати у суспільстві духовні цінності та домогтися встановлення в країні нових правил гри.

Зараз ви читаєте новину «Майбутнє Донбасу не може бути тільки предметом таємної дипломатії - група "Першого грудня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі