неділя, 31 березня 2024 13:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов попередив українців про небезпеку "Калібрів"

Буданов попередив українців про небезпеку "Калібрів"
Росіяни накопичили багато "Калібрів". Фото: "Факти"

Російський флот накопичував крилаті ракети "Калібр".

Ворог може використати їх для обстрілів України. Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав про це в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Калібри накопичувалися весь цей період. Вони абсолютно готові до застосування", - попередив він.

У Росії вирішили використовувати крилаті ракети Х-101 замість "Калібрів", бо вони ефективніші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували, скільки грошей Путін спустив на ранкову масовану атаку

"Найближчим часом, я думаю, ми знову побачимо "Калібри", тому що кількість Х-101 значно скоротилася. Є нормативно-правові акти, документи, рішення і так далі. Перше - це поновити запас ракет флоту, бо вони значно на той час скоротилися. Це завдання вони виконали. Тобто зараз вони технічно готові до їх застосування. Поки флот накопичував свої ракети, Повітряно-космічні сили РФ використовували Х-101", - пояснив Буданов.

Ворог минулого року активно використовував крилаті ракети "Калібр" морського базування для ударів по енергетичній інфраструктурі. 2024 року цей тип ракет майже не використовували.

"Калібр" - це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина - опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 км. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «Буданов попередив українців про небезпеку "Калібрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі