четвер, 10 січня 2013 02:27

Британського мільйонера засудили за спробу продати Ірану комплектуючі для ракет

Британського мільйонера засудили за спробу продати Ірану комплектуючі для ракет
Фото: vesti.az

У середу суд штату Техас (США) засудив мільйонера з Великобританії Крістофера Теппіна до 33 місяців тюремного ув'язнення за спробу придбання компонентів зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) з метою їх продажу Ірану, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес.

За даними звинувачення,  66-річний комерсант Теппін, який сколотив свій статок на вантажоперевезеннях, в 2005-2007 роках мав намір придбати у США декілька срібно-цинкових акумуляторів, які можуть використовуватися як компоненти американських ЗРК Хок, а потім доставити їх Ісламській республіці. Під виглядом продавців товару виступили агенти ФБР США.

Після арешту мільйонер спочатку не визнавав себе винним, але потім змінив свою позицію і в рамках угоди зі слідством визнав провину в обмін на пом'якшення покарання. За цією угодою Теппін отримав право відбувати покарання у себе на батьківщині у Великобританії, де також проживає його дружина.

Зараз ви читаєте новину «Британського мільйонера засудили за спробу продати Ірану комплектуючі для ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі