вівторок, 20 березня 2007 08:40

Британські фахівці залишилися під землею в "Ульянівській" шахті після вибуху

Кілька британських фахівців і четверо представників керівництва шахти "Ульянівська" спустилися під землю незадовго до вибуху. Як розповів начальник управління зі зв"язків з громадськістю адміністрації Кемеровської області Сергій Черемнов, у момент вибуху під землею опинилися головний інженер, заступник директора з виробництва, начальник ділянки і головний механік "Ульянівської".

Російські фахівці демонстрували представникам іноземної фірми, як діє апаратура системи виявлення газу.

- На жаль, ніхто з них на поверхню не піднявся, - констатував Черемнов.

Тим часом губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв розповів агентству ІТАР-ТАРС, що в понеділок на шахті запланували пуск "новітньої англійської системи забезпечення безпеки ведення гірничих робіт під землею".

Нагадаємо, всього в момент аварії на шахті під землею перебували 200 людей. За останніми даними, в результаті вибуху загинули не менше 97 з них, 13 поки вважають зниклими без вісті, 93 врятували. Тіла загиблих поки що залишаються під землею, оскільки рятувальники переважно зосереджені на пошуку живих.

Вибух на шахті "Ульянівська" стався вчора вранці. За попередніми даними, причиною вибуху метану був обвал породи основної крівлі, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Британські фахівці залишилися під землею в "Ульянівській" шахті після вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі