понеділок, 29 вересня 2008 16:46

Британська розвідка почала вербування через Facebook

Британська розвідка почала вербування через Facebook

Британська секретна служба MI6 почала набір співробітників через соціальну мережу Facebook, пише TheGuardian. У вересні 2008 року MI6 розмістила в інтернеті низку рекламних оголошень з метою привернути агентів з різних галузей та шарів суспільства. До цього розвідка пробувала розміщувати оголошення в газетах і на радіо.

Всього поки було помічено три таких оголошення. Одне, призначене для британців, які закінчили університет, говорить: "Випускники різного віку можуть почати перспективну кар"єру як оперативних співробітників, які збирають та аналізують розвіддані".

Друге оголошення націлене на людей, втомлених від нинішньої роботи: "Час змінити кар"єру? MI6 може використати ваші навики. Приєднуйтеся до нас як оперативний співробітник, який збирає і аналізує розвіддані, аби захистити Велику Британію".

Третє оголошення пропонує місце в світовій історії. "Кар"єра учасника світових подій? Допоможіть вплинути на те, що відбувається в світі, захистіть Велику Британію. Набираємо оперативних співробітників, які збирають та аналізують розвіддані".

Вперше онлайнове представництво MI6 з"явилося в 2005 році. Тоді ж на цьому сайті з"явився розділ вакансій. До цього основним кадровим каналом для MI6 були кращі університети королівства.

Секретна служба MI6 існує з 1909 року. Британський уряд визнав її існування тільки в 1994 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка почала вербування через Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі