понеділок, 09 квітня 2007 11:29

Британці закінчать земельну справу тисячолітньої давності

Влада Великобританії має намір провести найбільший за тисячу років перепис земель, пише британська газета The Independent. До цих пір в країні не зареєстровано близько 40 відсотків земель. Крім того, реєстрація не торкнулася понад половини сільськогосподарських угідь і споруд.

Урядове агентство, що веде журнал кадастрового обліку, має намір переписати всі землі у Великобританії і тим самим завершити справу, почату ще в 1086 році Вільгельмом Завойовником у вигляді Книги страшного суду, що містить дані земельного опису Англії. Ініціативу уряду вже підтримали королева і принц Уельський, пообіцявши розкрити свої ділянки.

Найбільші землевласники Великобританії, зазвичай члени аристократичних сімей, змогли уникнути реєстрації завдяки тому, що британське законодавство вимагає реєструвати нерухомість тільки у разі продажу або застави. Таким чином, землі, що не переходили з рук в руки протягом сотні і більше років, виявилися не зареєстрованими.

Оцінювати належні аристократії землі можна лише приблизно. Так, за даними The Independent, герцогові Норфолкському належать найбільший маєток в Сусексі площею близько 6475 гектарів, а також землі площею понад 12 тисяч гектарів за межами Сусекса. Герцогству Ланкастерському належить 18700 гектарів землі, яка імовірно буде зареєстрована в найближчі два роки. А герцогство Корнуельське має в своєму розпорядженні майже 55 тисяч гектарів землі, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Британці закінчать земельну справу тисячолітньої давності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі