понеділок, 13 жовтня 2014 11:35

Бойовики під виглядом заручників вимагають випустити злочинців, які не воювали в зоні АТО

Бойовики під виглядом заручників вимагають випустити злочинців, які не воювали в зоні АТО
Фото: УНН

Представники так званої "ДНР" у списки заручників включили не тільки осіб, взятих у полон у зоні АТО, але й чимало злочинців, які були затримані за різні злодіяння на території Харкова, Запоріжжя і Києва.Таким чином бойовики самі вийшли з формату обміну "всі на всіх", безпідставно звинувачуючи українську владу у зриві домовленностей.

Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант" зазначив радник міністра оборони України з питань обміну полоненими Василь Будик.

"ДНР просто вийшла з цього формату ("всі на всіх" - ред.). Просто відмовилися працювати в цьому порядку, звинувачуючи нас у тому, що ми не видаємо їм всіх заявлених. Але вони нам подали списки сотень людей, серед яких злочинці, які не затримані в зоні АТО, які в нашому розумінні люди зовсім іншого порядку, а вони хочуть їх усіх. І Україна не може піти на це, тому що є законна процедура, яку не можна порушувати", - зазначив він.

В. Будик розповів, що представники самопроголошених республік пропонують українській владі віддати їм осіб, що були затримані зокрема на території Запоріжжя, Харкова, Києва. Серерд них є й члени різних диверсійно-терористичних груп, яких затримали працівники СБУ.

"Сьогодні нам висувають умову: віддати людей, затриманих по всій Україні. Плюс вони просять віддати людей за такі злочини, як крадіжки, грабежі, інші злочини, вчинені не в зоні АТО. Ці люди - злочинці, затримані чи вже навіть засуджені і ніяк не потрапляють під визначення військовополонених, але їх вимагають віддати", - зазначив радник міністра.

Він пояснив, що серед таких затриманих злочинців є родичі бойовиків, тому їх і внесли до переліку полонених і відповідно вимагають звільнити.

Зазначимо, раніше Василь Будик розповідав, що у полоні бойовиків на сході України досі залишається близько 240 українських військовослужбовців.

Водночас на інформацію "ДНР", в полоні у бойовиків залишається 600 заручників, а в української сторони – 400, радник міністра зауважив: "В загальних рисах це відповідає реальності".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики під виглядом заручників вимагають випустити злочинців, які не воювали в зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі