пʼятниця, 26 жовтня 2007 15:01

Більше 60 курдських бойовиків знищено за тиждень в боях з турецькою армією

Не менше 64 курдських бойовиків знищені за поточний тиждень в ході операції, яку проводить турецька армія на кордоні з Іраком. Таке повідомлення розміщене в п"ятницю на інтернет-сайті генерального штабу турецьких озброєних сил.

Всього за 10 місяців цього року, згідно цьому повідомленню, знищено 261 курдського бойовика. Ще 153 озброєних прихильників непримиренної Курдської робочої партії захоплені в полон, а 88 здалися.

Ситуація в районі турецько-іракському кордоні значно ускладнилася останнім часом. Минулого тижня турецький парламент схвалив проведення військової операції проти курдських бойовиків на півночі Іраку, звідки, за даними Анкари, вони здійснюють вилазки на територію Туреччини. Активна фаза операції йде в турецькій частині Курдистана, хоча поступали дані і про те, що, переслідуючи бойовиків турецькі військові проникали углиб іракській території на 20-40 км., повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «Більше 60 курдських бойовиків знищено за тиждень в боях з турецькою армією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі