четвер, 25 квітня 2024 10:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь перекинула до кордону з РФ підрозділ ППО

Білорусь перекинула до кордону з РФ підрозділ ППО
Білорусь перекинула підрозділ ППО до кордону з РФ. Фото: Telegram / Белорусский гаюн

На тлі атак БпЛА по військових цілях на території Росії Білорусь перекинула підрозділ протиповітряної оборони до кордону з РФ.

Один ракетний полк перекинули до Могильовської області, повідомив моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн".

"Один із підрозділів 740-го зенітного ракетного полку військових сил Білорусі перекинули до Климовицького району Могильовської області. Цей ракетний полк (в/ч 15847) дислокується в Борисові і входить до складу Північно-Західного оперативного командування. На озброєнні полку - ЗРК "Оса-АКМ". Військові розташувалися в околицях населеного пункту Федотова Буда в безпосередній близькості від кордону з Росією (Смоленська область). Відстань від населеного пункту до кордону становить близько п'яти кілометрів", - сказано в повідомленні.

Мета перекидання білоруських військових до російського прикордоння невідома. На території Климовицького району не розташовані стратегічно важливі об'єкти промисловості, які можна було б додатково прикрити засобами ППО. Крім того, промисловість сусідніх районів Могильовської області представлена переважно підприємствами легкої та харчової промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вербує молодь Білорусі до своїх військових ВНЗ: відома причина

Основні підрозділи зенітних ракетних військ ЗС РБ розташовані в західній і центральній частинах Білорусі. Крім Бобруйська, де дислокується 147-й зенітний ракетний полк (військова ППО), на сході немає підрозділів зенітних ракетних військ.

"Через нездатність російської ППО повністю запобігати ударам безпілотників, білоруські військові серйозно перейнялися прикриттям повітряного простору на сході Білорусі. Відпрацьовувати виконання завдань на нових ділянках місцевості відправили 740 полк. Не виключено, що перекидання підрозділу ППО має і якусь іншу причину", - зауважують аналітики.

Білорусь не вступає у війну проти України, оскільки український кордон повністю замінований і забетонований. Туди просто не підійти. Про це самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів в інтерв'ю російським пропагандистам.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь перекинула до кордону з РФ підрозділ ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі