понеділок, 25 травня 2009 16:34

Білорусь чекає разом з Путіним $500 млн

Білорусь чекає разом з Путіним $500 млн
Білорусь розраховує отримати обіцяні Росією $500 мільйонів кредиту під час візиту прем"єра Володимира Путіна до Мінська на цьому тижні.

"Робота експертів підтвердила, що такі кредитні ресурси можуть бути надані Білорусі", - цитує прес-служба білоруського уряду прем"єр-міністра Сергія Сидорського, який в п"ятницю зустрічався з Путіним в Астані.

Путін приїде до Мінська на засідання білорусько-російського союзного уряду 28 травня.

"Питання про виділення Білорусі останнього траншу російського кредиту в об"ємі $500 мільйонів обговорюватиметься на засіданні Ради міністрів союзної держави", - йдеться в повідомленні.

З осені минулого року Білорусь отримала від Росії кредити на $1,5 мільярда, і з березня очікується останній транш на $500 мільйонів.

Союзники, відносини між якими останнім часом були затьмарені частими взаємними докорами, обговорюють також перехід на розрахунки в національних валютах, для забезпечення якого Білорусь просить у Росії ще один кредит на 100 мільярдів рублів або пропонує укласти валютний своп на таку ж суму.

Багато експертів пов"язують затримку з виділенням останнього траншу кредиту з тим, що Мінськ, що активно налагоджує відносини із Заходом, не поспішає визнавати незалежність грузинських автономій Абхазії та Південної Осетії, що відкололися.

Білоруський президент Олександр Лукашенко в п"ятницю виступив з черговою порцією докорів на адресу російського уряду, звинувативши його в зриві угод про інтеграцію двох країн, зокрема в протекціонізмі.

"Ми зосередили свою увагу на тих питаннях, які хотіли б просунути, з урахуванням того, що в антикризовому плані були розписані конкретні заходи для допуску білоруської продукції на рівних умовах на російський ринок і російських товарів на білоруський ринок. Поки ця тема на жаль не спрацьовує", - цитує прес-служба Сидорського.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Білорусь чекає разом з Путіним $500 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі