четвер, 10 серпня 2017 15:57

Безвіз не працює без зворотного квитка

Безвіз не працює без зворотного квитка
В Івано-Франківську не пустили в літак до Валенсії через відсутність зворотнього квитка. Фото: samolety.org

Жительці Івано-Франківська Богдані Шелефонтюк у місцевому аеропорті відмовили у вильоті до Європи. Причиною назвали відсутність зворотного квитка. Жінка планувала повертатися автівкою, але працівники повітряного порту не взяли до уваги цей аргумент.

Про ситуацію повідомила у Facebook Богдана Шелефонтюк.

"Плануючи відпустку в Іспанії, придбала квиток на літак, проте була не допущена до реєстрації. Причина відмови -відсутність зворотного квитка. На наступний день і в МАУ, і в прикордонній службі України вимогу квитка заперечили. В один голос заявили про перевищення працівниками Івано-Франківського аеропорту службових повноважень", - зазначила жінка.

Вона мала летіти рейсом "Івано-Франківськ - Валенсія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розлютило фотографування з грошима" - розкритикували ставлення аеропорту до туристів з Індії

У коментарях до посту люди описували аналогічні проблеми.

"Пережила таку саму ситуацію - без зворотного квитка не пускали ни рейс. Всі представники МАУ в Борисполі заявляли, що 90 відсотків громадянок (я перепитала, саме громадянок) України, які ідуть за кордон без зворотного квитка, не повертаються. Тому і не пускають", - написала користувач Алла Перовська.

В арепортах користуються системою TravelDoc, яка перевіряє право пасажира на поїздку. Вона передбачає: пасажири, які не мають зворотного квитка або іншого прийнятного доказу щодо зворотної подорожі, можуть отримати відмову у в'їзді до ЄС.

71,5% українців не планують їхати до Європейського Союзу найближчим часом. Про це свідчать результати опитування. З тих, хто не планує їхати в Європу, 76,9% не можуть це зробити через матеріальне становище.

Зараз ви читаєте новину «Безвіз не працює без зворотного квитка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі