вівторок, 16 березня 2010 13:54

Берлусконі заробляє в 50 разів більше за Януковича

Берлусконі заробляє в 50 разів більше за Януковича

Прем"єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі в 2009 році заробив 23 мільйони євро, повідомляє газета Corriere della Sera з посиланням на дані податкової декларації чиновника. Вказана сума на 10 мільйонів євро перевершує доходи Берлусконі в 2008 році, які склали 14,5 мільйони євро. Для порівняння, президент України Віктор Янукович за 2008 рік офіційно заробив близько 5 мільйонів гривень (близько 450 тисяч євро).

Сильвіо Берлусконі володіє 5 квартирами в Мілані, 2 земельними ділянками в його околицях, землею на Карибському острові Антігуа, а також нерухомістю в італійському місті Новара.

Значну частину доходів Берлусконі приносить сімейний бізнес, компанія Fininvest, яка контролює найбільшу медіагрупу Італії Mediaset, видавничий дім Mondadori і фінансову групу Mediolanum.

У списку найбагатших політиків Італії другий рядок займає супротивник Берлусконі і лідер партії "Італія цінностей" Антоніо Ді П"єтро. Його доходи за рік склали 193 тисячі євро. На третьому місці знаходиться лідер опозиційної Демократичної партії Пьерлуїджі Берсані з доходами у 150 тисяч євро.

У щорічному світовому рейтингу мільярдерів, що складається журналом Forbes, Сільвіо Берлусконі опустився на кілька рядків у порівнянні з попереднім роком і зайняв 74 місце. Його особистий статок оцінюється в 6,6 мільярди євро. Серед італійців багатшими за Берлусконі виявилися власник італійської компанії Ferrero Мішель Ферреро і засновник компанії з виробництва окулярів і контактних лінз Luxottica Леонардо Дельвеккіо.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі заробляє в 50 разів більше за Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі