пʼятниця, 28 серпня 2009 16:57

Берлусконі вимагає мільйон євро за розкриття таємниці про свої походеньки

Берлусконі вимагає мільйон євро за розкриття таємниці про свої походеньки

Італійський прем"єр-міністр Сильвіо Берлусконі подав позов проти газети La Repubblica з вимогою виплатити йому один мільйон євро за публікацію питань про його особисте життя, на які прем"єр відмовився відповідати. Про це в редакційній статті повідомляє саме видання.

Берлусконі пояснив, чому він відмовився відповідати на задані йому журналістами 10 питань. На його думку, питання є "риторичними і наклепницькими". У них надумані, на думку прем"єра, факти подані як непорушна істина, що формує у читача хибне враження.

Окрім питань про особисте життя, прем"єра також обурила опублікована в газеті 6 серпня 2009 року стаття про зв"язки італійських владних структур з "російською мафією".

La Repubblica відзначає, що це перший випадок коли політик вимагає компенсації за звернені до нього питання.

Адвокати прем"єр-міністра планують подати ще декілька судових позовів за звинуваченням в наклепі як проти італійських видань, так і проти зарубіжних газет і журналів.

Низка сексуальних скандалів, пов"язаних з ім"ям Берлусконі почалася весною 2009 року, після того, як ЗМІ звинуватили його в любовному зв"язку з неповнолітньою моделлю Ноемі Летицією. Дружина прем"єра Вероніка Ларіо подала на розлучення, а незабаром ще одна учасниця вечірок на віллі у Берлусконі виступила з викривальними визнаннями. Зокрема, прем"єра звинуватили в сутенерстві.

Берлусконі неодноразово звинувачував своїх конкурентів по медіа-бізнесу в замовленому характері матеріалів про його сексуальні "пригоди". Майбутній судовий процес буде вже не першим в історії взаємин газети La Repubblica та італійського прем"єра, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі вимагає мільйон євро за розкриття таємниці про свої походеньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі