середа, 07 листопада 2007 15:13

Беназір Бхутто виведе пакистанців на вулиці

Колишній прем"єр-міністр Пакистану, лідер Пакистанської народної партії (ПНП) Беназір Бхутто закликала своїх прихильників вийти на демонстрацію протесту проти введеного в країні надзвичайного стану, передає ВВС News.

"Я закликаю народ Пакистану йти вперед. На нас напали", - заявила Бхутто. Демонстрація повинна пройти в п"ятницю, 9 листопада, в місті Равальпінді (Rawalpindi), не дивлячись на заборону влади проводити які-небудь акції протесту.

Ряд спостерігачів вважає, що, закликавши народ на вулиці, Бхутто фактично висунула президентові Первезу Мушаррафу ультиматум з вимогою відмінити режим надзвичайного стану.

Раніше вона утримувалася від різких заяв, заявляючи, що згодна з Мушаррафом в тому, що в країні склалася критична ситуація, проте відзначила, що заходи, що робляться президентом, ведуть Пакистан до диктатури.

3 вересня в Пакистані було оголошено про введення режиму надзвичайного стану і припинення дії конституції. Верховний суд був розпущений, а потім сформований вже в новому складі. Його глава Іфтіхар Мухаммад Чаудхрі усунений з посади.

Влада пояснила свої дії загрозою з боку ісламських терористів і втручанням Верховного суду в діяльність уряду і парламенту по запобіганню терористичній загрозі.

У країні припинено мовлення приватних телеканалів, а 6 листопада в Ісламабаді був відключений стільниковий зв"язок. В той же час влада пообіцяла, що не збирається відмовлятися від проведення в січні 2008 року парламентських виборів. З свого боку, представники опозиції розцінюють те, що відбувається як державний переворот, зроблений Мушаррафом з метою залишитися при владі.

Зараз ви читаєте новину «Беназір Бхутто виведе пакистанців на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі