понеділок, 19 лютого 2007 16:26

Бази ракет-перехоплювачів у Чехії та Польщі стануть цілями російських військ

 

У разі розгортання баз ПРО США в Чехії і Польщі, ці об"єкти стануть цілями для російських Ракетних військ стратегічного призначення, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на заяву головкому РВСП Миколи Соловцова.

- Якщо уряди Польщі і Чехії ухвалять таке рішення, ракетні війська стратегічного призначення будуть здатні прицілитись на ці об"єкти, - повідомив Соловцов.

Головком РВСП також підтвердив, що у відповідь на розгортання баз протиракетної оборони, Росія може вийти з договору про ракети середньої і меншої дальності (договір про РСМД), підписаного СРСР і США в грудні 1987 року.

Вихід з договору про РСМД дозволить Росії мати, проектувати і проводити балістичні ракети дальністю дії від 500 до 5000 кілометрів, що дасть можливість вражати бази протиракетної оборони не витрачаючи запас міжконтинентальних балістичних ракет. На думку фахівців, відновлення виробництва ракет середньої дальності можуть здійснити в найкоротші терміни через конструктивну близькість основної радянської ракети середньої дальності РСД-10 "Піонер" до міжконтинентальних балістичних ракет РС-12 "Тополя", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Бази ракет-перехоплювачів у Чехії та Польщі стануть цілями російських військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі