середа, 21 квітня 2010 10:42

Базарком Лозінського намагався на себе взяти провину за вбивство

Базарком Лозінського намагався на себе взяти провину за вбивство

Заступник директора фірми "Голованівський базар", підконтрольної екс-депутату Віктору Лозінському, заявив слідству, що це він убив Валерія Олійника.

Про це він заявив на допиті слідчим прокуратури, пише "Дело" з посиланням на текст постанови Печерського суду Києва місячної давнини про взяття під варту колишнього менеджера фірми Лозінського, ім"я якого не називається.

Текст цієї постанови опублікований у Єдиному реєстрі судових рішень України.

У судових матеріалах зазначені деякі подробиці інциденту від 16 червня 2009 року, коли в лісових угіддях Голованівського району Кіровоградської області був убитий місцевий мешканець Валерій Олійник.

Зокрема, говориться, що в момент убивства Олійника, крім Лозінського і колишніх прокурора Голованівського району Євгена Горбенка та начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського, на місці злочину також був присутній і заступник директора фірми "Голованівський базар".

Саме ця людина, як говориться у тексті постанови, "з метою приховати знаряддя тяжкого злочину, розібрала мисливську рушницю "Бенеллі" і розкидала її частини на території лісосмуги і ставків Грузківської сільради Голованівського району Кіровоградської області".

Ця ж людина протягом липня-серпня 2009 року, під час допитів у слідчих прокуратури наполягала, що це вона скоїла вбивство Олійника - нібито в результаті випадкового пострілу.

Однак співробітники прокуратури в процесі розслідування з"ясували, що ці свідчення хибні, а заступник директора спеціально брав провину за вбивство на себе.

Як говориться в матеріалах справи, фігурант справи навмисне вводив в оману слідство, "бажаючи штучно створити докази захисту" для Лозінського, що могло б дати можливість колишньому нардепу уникнути кримінальної відповідальності.

У січні й лютому 2010 року Генпрокуратура порушила дві кримінальні справи проти найманого менеджера Лозінського. Одне стосується приховання тяжкого злочину, друге - надання свідомо хибних свідчень. Узимку він був затриманий і зараз знаходиться в СІЗО.

Як відомо, 3 березня Печерський райсуд дав дозвіл на арешт Лозінського, після того як останній здався правоохоронним органам. Екс-депутата шукали з літа минулого року, коли він пропав після вбивства Олійника. Він вважається головним підозрюваним у цьому вбивстві. Крім нього, у справі про вбивство проходять Горбенко і Ковальський.

За словами генпрокурора Олександра Медведька, Лозінський провину свою не визнає і відмовляється давати свідчення. Однак слідство планує вже у квітні висунути йому обвинувачення в остаточній редакції і завершити розслідування.

Лозінському загрожує від 7 до 10 років в"язниці за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті, - а якщо його визнають винним у навмисному убивстві, то можливо й довічне ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Базарком Лозінського намагався на себе взяти провину за вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі