понеділок, 26 листопада 2007 11:50

Бадрі Патаркацишвілі висунуто кандидатом в президенти Грузії

Підприємець Бадрі Патаркацишвілі незважаючи на порушену проти нього кримінальну справу все-таки вирішив балотуватися на пост президента Грузії. Заявка на участь бізнесмена у виборах надійшла в Центральну виборчу комісію Грузії. У ЦВК документи подали вже 13 кандидатів у президенти країни. Правляча партія "Єдиний національний рух" висуває Міхаїла Саакашвілі на другий президентський термін, Лейбористська партії – свого лідера Шалву Нателашвілі, "Нові праві" – Давида Гамкрелідзе.

Від ініціативних груп кандидатами висунуті відомий грузинський бізнесмен Аркадій (Бадрі) Патаркацишвілі, лідер партії "Надія" Ірина Сарішвілі-Чантурія, лідер Партії майбутнього Георгій Маїсашвілі, Леван Кідзінідзе, Елене Тепнадзе-Багратіоні, Івані Ціклаурі (Компартія), Тамаз Бібілурі (Товариство "9 квітня"), Шалва Купрашвілі, Шалва Церцвадзе і Георгій Шервашідзе.

Заявку Патаркацишвілі на участь у виборах від ініціативної групи громадян вніс брат покійного прем"єр-міністра Грузії Зураба Жванія Георгій Жванія, передає "Інтерфакс". Він заявив журналістам, що Патаркацишвілі прибуде до Грузії одразу ж, тільки-но його офіційно зареєструють кандидатом у президенти Грузії.

Як повідомили "Новости-Грузия" в штабі Об"єднаної опозиції, до 14 годин до ЦВК буде внесена заявка на реєстрацію кандидатом Левана Гачечіладзе. Раніше Патаркацишвілі говорив, що не виключає зняття своєї кандидатури у випадку, якщо опозиція висуне єдиного кандидата.

Прийом заявок для участі в дострокових президентських виборах 5 січня 2008 року закінчується о 18:00 у понеділок. Протягом 10 днів, до 5 грудня, партії та ініціативні групи повинні будуть надати по 50 тисяч підписів на користь кандидатів, що ними висуваються.

Протягом двох днів ЦВК перевірить достовірність зібраних підписів і дасть три додаткові дні для виправлення виявлених похибок. 12 грудня Центрвиборчком офіційно назве кандидатів, що зібрали не менше 50 тисяч підписів підтримки.

Раніше в ЦВК Грузії повідомили, що Патаркацишвілі зможе балотуватися на дострокових виборах президента Грузії, незважаючи на порушену проти нього кримінальну справу. "Конституція Грузії і Виборчий кодекс не забороняють брати участь у виборах тим особам, відносно яких порушено кримінальну справу, оскільки до виголошення вироку діє презумпція невинності", – повідомив керівник юридичного відділу Центральної виборчої комісії Грузії Арчіл Анасашвілі.

Підприємця Патаркацишвілі, який з 3 листопада перебуває за межами Грузії, влада країни звинувачує в спробі державного перевороту. У оприлюдненій 11 листопада його заяві йдеться, що "коли опозиція в Грузії зможе домовитися про висунення єдиного кандидата на пост президента, то він готовий зняти свою кандидатуру". Правда, він не уточнив, чи мав на увазі єдиного кандидата від Національної ради опозиції (НР) чи від усієї опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Бадрі Патаркацишвілі висунуто кандидатом в президенти Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі