субота, 23 жовтня 2010 13:14

Азаров відкрив "міст Януковича"

Азаров відкрив "міст Януковича"

У Подільському районі Києва відкрито автомобільний рух по Набережно-Хрещатицькій естакаді і Гаванському мосту в обох напрямках.

Як передає "Інтерфакс-Україна", в церемонії відкриття взяв участь прем'єр-міністр України Микола Азаров, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов та інші представники влади.

За словами Попова, рух автомобілів по Гаванському мосту в обидва напрямки скоротить транспортне сполучення житлових масивів Оболонь і Вигурівщина-Троєщина з центральною частиною міста на 4 км.

Він також зазначив, що відновлення руху по мосту дозволить розвантажити вулицю Набережно-Хрещатицьку.

Введення в експлуатацію монолітної залізобетонної естакади по вулиці Набережно-Хрещатицької і рух автотранспорту по Гаванському мосту в обох напрямках - це перша стадія в реалізації проекту будівництва Подільського мостового переходу в Києві. При цьому столичний чиновник зазначив, що завершення 2-ї черги цього переходу планується до "Євро-2012". Вартість цих робіт складає 2,3 млрд грн, загальна вартість робіт і повноцінне завершення обійдеться в 9 млрд грн після запуску 3-ої черги.

У свою чергу, прем'єр-міністр Микола Азаров висловив задоволення у зв'язку з відкриттям автомобільного руху по мосту.

"Приємно відзначити, що такі події зараз відбуваються по всій країні, і ще більше в нас планів на 2011-2012 роки", - зазначив у ході церемонії Азаров.

Будівництво естакади здійснювали дві підрядні організації: генеральний підрядник ВАТ "Мостобуд" і субпідрядник ЗАТ "Планета-буд". Довжина естакади 318 м, пропускна здатність 1,7 тис автомобілів на годину.

Гаванським мостом проходить один з маршрутів кортежу президента України Віктора Януковича. У квітні ЗМІ повідомляли, що міст було відкрито для проїду по ньому кортежу глави держави.

Зараз ви читаєте новину «Азаров відкрив "міст Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі