пʼятниця, 14 травня 2010 12:56

Азаров скасував 13% надбавку на ввіз автомобілів і холодильників

Азаров скасував 13% надбавку на ввіз автомобілів і холодильників

Кабінет Міністрів України скасував тимчасову надбавку в 13% до діючої ставки ввізного мита на холодильники і автомобілі.

Відповідну постанову N342 від 12 травня "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2009 N230" оприлюднено на сайті уряду.

"Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 18 березня 2009 N230" Про скасування тимчасової надбавки до діючих ставок ввізного мита ", - говориться в тексті постанови.

Коментуючи прийняте урядом рішення, Міністр економіки України Василь Цушко зазначив: "Закон діяв півроку, він припинив свою дію, він давно не діє - кілька місяців. Ця мертва постанова лежить, папірець, ми просто її скасували".

За його словами, скасування постанови попереднього уряду стало простою формальністю.

Нагадаємо, від 6 березня набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законів України з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв'язку зі світовою фінансовою кризою".

Кабмін запропонував Верховній Раді скасувати 13%-ву надбавку до мита на імпортні товари, за винятком холодильників і автомобілів, одночасно прийнявши відповідну постанову, встановлювати перелік товарів, на які вона встановлювалася.

У червні минулого року Конституційний Суд України визнав неконституційним право Кабміну скорочувати, скасовувати й продовжувати тимчасову надбавку до ставок ввізного мита на товари.

У червні 2009 року Конституційний Суд визнав неконституційним право Кабміну скорочувати, скасовувати й продовжувати тимчасову надбавку до ставок ввізного мита на товари.

За матеріалами ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «Азаров скасував 13% надбавку на ввіз автомобілів і холодильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі