понеділок, 08 квітня 2019 20:38

Автори серіалу "Слуга народу" вибачилися перед людьми з особливими потребами

Автори серіалу "Слуга народу" вибачилися перед людьми з особливими потребами
Автори серіалу "Слуга народу" вибачилися за висловлювання "олігофрени", "дауни", "дебіли". Фото: JMN

Творці серіалу "Слуга народу-3" вибачилися за висловлювання "олігофрени", "дауни", "дебіли", які могли образити людей з особливими потребами.

"Згадка слів "олігофрени", "дауни", "дебіли" у серіалі "Слуга народу 3" звучала не від персонажа Володимира Зеленського, а з вуст основного антигероя Дмитра Сурикова, негативного персонажа, корумпованого представника влади, який втратив спокій та сон у боротьбі за своє чиновницьке крісло", - йдеться на сторінці серіалу в Facebook.

Автори наголошують, що "ні в якому разі не хотіли образити людей з особливими потребами та їх рідних і близьких".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Зеленський діятиме, як у серіалі, то українцям варто хвилюватися

"Ми приносимо свої вибачення тим, хто прийняв це особисто. Але всі ми не можемо ігнорувати той факт, що, на жаль, в нашому суспільстві слова "олігофрен", "даун", "дебіл" використовуються в негативній конотації. І ця проблема свідчить про існуючу в суспільстві нетерпимість й неприйняття людей з особливими потребами", - сказано в заяві.

На 55-й хвилині 20-й секунді першої серії третього сезону серіалу "Слуга народу" в образливому контексті герой Сурикова вживає слова "дебіли", "олігофрени" та "дауни". Після цього перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила про намір звернутися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою порушити справу за фактом дискримінації людей з інвалідністю.

Зараз ви читаєте новину «Автори серіалу "Слуга народу" вибачилися перед людьми з особливими потребами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі