четвер, 23 серпня 2007 14:54

Австрія виступила проти американських радарів у Європі

Міністр оборони Австрії Норберт Дарабос підтримав Росію в боротьбі проти розміщення ПРО США в Європі, назвавши подібні кроки американського керівництва провокацією. "Я вважаю, що розгортати в Європі американську систему протиракетної оборони немає сенсу", – заявив він, додавши, що "це лише провокує старі дебати періоду холодної війни".

Норберт Дарабос також відкидає аргумент, що американські ракети не являють небезпеки для Росії і покликані захистити Європу від загрози з боку Ірану. "Такої небезпеки для ЄС не існує", – переконаний міністр оборони. "Той факт, що США планують розгортати в Східній Європі свою ПРО, я вважаю провокацією", – підкреслив він. "Мають бути інші варіанти вирішення проблеми", – заявив Дарабос. На його думку, "з цього питання Росія та США цілком можуть знайти компроміс".

Тим часом стало відомо, що чесько-американські переговори про можливість розміщення станції радіолокації ПРО США на чеській території розпочнуться у вересні. Про це заявив у Празі уповноважений чеського уряду із реалізації планів створення РЛС Томаш Клваня. За його словами, продовжаться і технічні консультації, що почалися навесні. Переговори, які офіційно відкрились у березні, мають завершитися до кінця поточного року з тим, щоб проект відповідної угоди надійшов на розгляд парламенту на початку 2008 року, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Австрія виступила проти американських радарів у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі