понеділок, 14 травня 2007 08:30

Австралійські військові планують винищити 4 тисячі кенгуру

Активісти руху на захист тварин пообіцяли, що не дозволять уряду Австралійської столичної території і міністерству оборони ображати майже 4 тисячі сірих кенгуру, яких військові вирішили винищити. За словами військових, якщо це не зроблять вони, сумчасті загинуть від голоду через виснаження запасів трави навколо військових баз. Трави там мало, в першу чергу, через те, що навколо розвелися дуже багато кенгуру.

За словами захисників тварин, доказів, що кенгуру помруть від голоду, немає, а винищувати їх в такій великій кількості - негуманно.

За планом військових, всього мають бути винищені 2800 сірих кенгуру на стрільбищі Маджура недалеко від Канберри, і близько тисячі кенгуру в районі станції телекомунікації ВМС Австралії в районі Белконнен. Для їх винищення передбачалося запросити команди професійних мисливців.

Кількість кенгуру в Австралії за останній час досягла історичного максимуму, оскільки з приходом білої людини, посушливі раніше землі були зволожені, що дало можливість розмножуватися тваринам. Кенгуру і схожих з ним воллабі в Австралії трохи більше, ніж людей, і фермери постійно закликають до збільшення замовлення на винищування сумчастих, повідомляє Gazeta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Австралійські військові планують винищити 4 тисячі кенгуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі