неділя, 10 березня 2024 20:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Авіазавод у Таганрозі атакували дрони, на які збирав фонд Притули: він поділився хорошими новинами

Авіазавод у Таганрозі атакували дрони, на які збирав фонд Притули: він поділився хорошими новинами
В атаці безпілотників на Таганрозький авіаційний комплекс, застосували дрони, кошти на купівлю яких збирав фонд волонтера Сергія Притули. Фото: Tatarigami_UA

В атаці безпілотників на Таганрозький авіаційний комплекс, застосували дрони, кошти на купівлю яких збирав фонд волонтера Сергія Притули.

В результаті удару два російські літаки А-50 можуть бути пошкодженими. Про це Притула повідомив у Twitter, де також подякував донорам за підтримку і захисникам за чудову роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На РФ йде масована атака дронів: вибухи було чутно в Курській і Ростовській областях

Так, один із літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50 зазнав критичних пошкоджень через сильні ушкодження ангара, у якому той перебував на модернізації.

"Проте є ймовірність того, що було уражено ще один літак. Схрестили пальці і чекаємо на офіційне підтвердження!", - зазначив Притула.

Більш якісний супутниковий знімок української аналітичної групи Frontelligence Insight авіаремонтного заводу в Таганрозі після атаки дронами 9 березня може доводити ймовірність ураження ще одного російського літака дальнього радіолокаційного виявлення (ДРЛО) А-50.

На знімку зафіксовано ураження у двох місцях даху головного виробничого цеху і ще одного виробничого майданчика заводу.

Forbes також із посиланням на аналіз супутникових знімків Frontelligence Insight пише, що 29 лютого росіяни припаркували старий А-50 біля цеху остаточного складання на заводі в Таганрозі. А після атаки дронами 9 березня "той самий А-50 не видно на знімках".

Зараз ви читаєте новину «Авіазавод у Таганрозі атакували дрони, на які збирав фонд Притули: він поділився хорошими новинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі