четвер, 06 лютого 2020 20:23

Аваков намагається дискредитувати Збройні сили через "справу Шеремета"

Аваков намагається дискредитувати Збройні сили через "справу Шеремета"
Геннадій Друзенко: Арсен Борисович намагається скомпрометувати ЗСУ. І не дати викристалізувати з себе майбутнього лідера патріотичної спільноти. Фото: День

Якщо вас втягують у професійну дискусію, можна наводити аргументи. Але коли чорне називають білим, діалог неможливий. Виникає злість.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить юрист-міжнародник Геннадій Друзенко, коментуючи "справу Шеремета".

"На справу кинули не найкращих слідчих. 28 січня голова слідчої групи поліції Василь Бирко подавав клопотання про продовження слідства до червня. Підписався як полковник міліції. Такої структури вже чотири роки немає. Людина не знає своєї посади. Прокурор Сергій Зузак просить продовжити розслідування, бо слідчі не встигли допитати співробітників 66-го військово-мобільного госпіталю. Але я був на останньому засіданні суду, де той самий Зузак клопотав долучити до справи протоколи допитів працівників 66-го ВМГ і суд задовольнив це клопотання. Таке зухвале нехтування фактами й логікою унеможливлює дискусію. Залишається тільки протистояння і конфлікт, "ми" і "вони". Бо суд, замість неупередженого арбітра, перетворюється на частину репресивної машини. Це нагадує зиму 2014-го, коли пачками саджали активістів Майдану. Це закінчилось суспільним вибухом", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков свідомо провокує ветеранів на заколот – експерт про "справу Шеремета"

Та якщо у нас спалахне конфлікт, путінський наратив про громадянську війну в Україні стане правдою, наголошує Геннадій Друзенко.

"Рішучість Авакова зашкалює - стратегічного інтелекту відверто бракує. У нього 300 тисяч людей у підпорядкуванні - Національна поліція, Національна гвардія, Держслужба з надзвичайних ситуацій і Держприкордонслужба. Він вірить, що втримає ситуацію. Берія став незамінним для Сталіна, коли організував на нього замах і сам же врятував. Аваков хоче спровокувати соціальний вибух, придушити "заколот", узяти ситуацію під контроль і стати незамінним для ЗЕ-влади.
У країні фактично дві великі силові структури - аваківська та Збройні сили. Арсен Борисович намагається скомпрометувати ЗСУ. І не дати викристалізувати з себе майбутнього лідера патріотичної спільноти. Волонтерам і ветеранам народ довіряє без персоналізації. Як тільки з'явиться справжній лідер, ця спільнота стане політичним викликом для президента Зеленського та його команди", - додає він.

Повне інтерв'ю з Геннадієм Друзенком читайте у журналі "Країна" від 6 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Аваков намагається дискредитувати Збройні сили через "справу Шеремета"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі