вівторок, 24 липня 2018 15:03

АТОвці вимагають справедливого вироку Кернесу за звинуваченням у викраденні активістів

АТОвці вимагають справедливого вироку Кернесу за звинуваченням у викраденні активістів
Учасники АТО навідалися до голови Київського районного суду у Полтаві з вимогою справедливого рішення суду у справі проти Кернеса. Фото: Клуб КОЛО

Учасники АТО та активісти вимагають справедливого рішення суду у справі проти Кернеса, якого звинувачують у викраденні, погрозах вбивством і тортурах. Як повідомляють активісти на сторінці Антикорупційний блок учасників АТО, вони навідались до голови Київського районного суду у Полтаві.

У повідомленні йдеться, активісти звернули увагу голови суду на необхідність справедливого вироку у резонансній справі про викрадення активістів та тортури над ними.

"У нас є інсайдерська інформація, що судді Андрію Антонову, який розглядає справу проти Кернеса та його охоронців, запропоновано хабар у півмільйона доларів США за позитивне для обвинувачених рішення", – йдеться у повідомленні активістів.

АТОвці також висловили обурення, що суддя Антонов розглядає справу без прокурорів, свідків та постраждалих, що є грубим процесуальним порушенням.

"Але у Полтаві зустрітися з суддею Антоновим не вдалося – "з 10 липня він знаходиться у нарадчій кімнаті і дата оголошення вироку досі не відома", – йдеться у повідомленні.

Активісти розповіли про можливий вплив на суддю голові Київського районного суду Полтави Володимиру Шияну.

"Харківська громадськість та учасники АТО не допустять будь-якого тиску чи погроз на адресу суду. І якщо в цьому є потреба, колишні бійці антитерористичної операції готові забезпечити судді Антонову цілодобову охорону", – заявили активісти.

Нагадаємо, що харківського міського голову Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блинника і Євгена Сміцького звинувачують у викраденні, погрозах вбивством і тортурах активістів Олександра Кутяніна і Сергія Ряполова.

Зараз ви читаєте новину «АТОвці вимагають справедливого вироку Кернесу за звинуваченням у викраденні активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі