пʼятниця, 22 травня 2020 23:17

Атестації лікарів перенесли на період карантину: МОЗ

Атестації лікарів перенесли на період карантину: МОЗ
МОЗ перенесло атестацію лікарів. Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я перенесло атестацію лікарів.

Відтак атестації на перевірку знань і практичних навичок з присвоєння або підтвердження звання "лікар-спеціаліст", "провізор-спеціаліст" перенесені на період карантину. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Підписано наказ, за ​​яким всі медичні працівники, задіяні в наданні медичної допомоги під час епідемії коронавірусної інфекції, отримають 50 балів до безперервного професійного розвитку. Це ще один спосіб міністерства подякувати медикам за їхню роботу. Крім того, з огляду на протиепідемічні рекомендації, ми перенесли ліцензійні медичні іспити КРОК для студентів-медиків і інтернів на другу половину червня", - зазначила замміністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нардепів не знайшли коронавірусу. Коли запрацює Рада

Микичак повідомила про те, що МОЗ підписало наказ, який стверджує табель оснащення для відділень екстреної або невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень.

"Це дозволить регламентувати і забезпечити кожне приймальне відділення належним медичним обладнанням", - додала чиновниця.

В українській медицині - брак лікарів. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я. "Дефіцит кадрів Україна найбільше відчуває в лікарях сімейної медицини, первинного контакту. Це також лікарі-лаборанти, лікарі-рентгенологи, променевої діагностики.

Зараз ви читаєте новину «Атестації лікарів перенесли на період карантину: МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі