вівторок, 11 листопада 2008 17:42

Араби читають в середньому лише чотири сторінки в рік

Жителі арабських країн в середньому читають не більше чотирьох сторінок в рік, йдеться в зробленому ООН дослідженні щодо кількості читачів в різних країнах світу.

При цьому дослідники виявили, що американці в середньому прочитують за рік 11 книг, а англійці - вісім книг.

До невтішних висновків щодо любові до читання в арабському світі прийшла і Асоціація арабської думки, яка провела щорічне дослідження про культурний розвиток в арабських країнах.

Підрахувавши читачів в арабському світі, дослідники встановили, що їхня кількість не перевищує 4% від кількості любителів читання у Великій Британії.

Як розповів глава організації Халед аль-Фейсал, в арабських країнах кількість тих, хто прагне здобути освіту, складає лише трохи більше 8% в той час, як в Південній Кореї ця кількість досягає 91%, а в Австралії - 72%.

Дослідження говорить і про те, як мало книг друкується в арабському світі. На кожних 12 тисяч людей в арабських країнах доводиться лише одна нова книга.

У Великій Британії цей показник складає одна книга на кожних п"ятсот людей, а в Німеччині - на кожних 900 осіб, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Араби читають в середньому лише чотири сторінки в рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі