пʼятниця, 22 січня 2010 11:31

Японський храм заманює прихожан алкоголем і хіп-хопом

Японський храм заманює прихожан алкоголем і хіп-хопом

Буддійські ченці одного з храмів Японії придумали спосіб як збільшити кількість парафіян і підняти інтерес місцевих жителів до релігії, повідомляє CNN. При храмі був відкритий так званий "Чернечий бар".

В барі продаються спиртні напої. За словами ченців, це не суперечить їхнім релігійним переконанням і допомагає зробити буддизм ближчим простим людям. Парафіяни можуть вживати алкоголь, розучуючи мантри.

При цьому самі мантри теж зазнали змін. Ченці визнали, що молоді буде легше їх запам"ятати, якщо вони будуть зачитувати в стилі хіп-хоп. Автори ідеї стверджують, що після нововведень, кількість парафіян храму зросля вдвічі.

Ченці пояснили, що ідея реформування громади спала їм на думку після спаду інтересу до релігії в Японії. Через нестачу прихожан і пожертв храми закриваються один за одним. Водночас прихильники традиційних напрямів назвали затію з "чернечим баром" профанацією релігії.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Японський храм заманює прихожан алкоголем і хіп-хопом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі