пʼятниця, 22 червня 2007 16:31

Японія викреслює з підручників згадки про злочини Другої світової війни

Законодавчі збори префектури Окінава зажадали від Токіо скасувати нововведення в шкільному курсі історії Японії, згідно яким з підручників виключаються згадки про причетність японської армії в масових самогубств цивільного населення острова під час битви за Окінаву, повідомляє Asahi Shimbun.

Згадки про те, що військові японської імператорської армії примушували мирних жителів здійснювати самогубства влітку 1945 року, перед здачею острова американцям, були прибрані згідно розпорядженню міністерства освіти країни. У міністерстві поставили під сумнів факт існування наказів, пославшись на якісь нові дослідження, згідно яким таких наказів не було.

Делегати від Окінави мають намір відправитися до Токіо, щоб представити скаргу на розгляд прем"єр-міністрові і міністрові освіти.

Битва за Окінаву тривала з кінця березня до червня 1945 року, після чого острів був захоплений американською армією. За час битви втрати мирного населення склали близько 150 тисяч людей. Після захоплення Окінави американці використовували острів як базу для нальотів на решту японських островів, передає Лента.Ру.
Зараз ви читаєте новину «Японія викреслює з підручників згадки про злочини Другої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі