вівторок, 10 квітня 2007 09:47

Японія подовжила санкції щодо Північної Кореї на півроку

Японія на півроку подовжила економічні санкції, введені проти КНДР після випробування цією країною атомного пристрою в жовтні 2006 року. Північнокорейським судам заборонено вхід в японські порти, заборонено імпортувати товари з КНДР, північнокорейським громадянам в принципі не дозволено в"їзд до Японії.

Японська сторона пояснює свою позицію відсутністю прогресу в здійсненні компромісу, досягнутого на шестисторонніх переговорах з північнокорейської атомної проблеми 13 лютого. Пхеньян погодився тоді зупинити свій атомний реактор в Йонбені в обмін на економічну допомогу, але заздалегідь вимагав розморозити свій рахунок в банку в Макао. США блокували там 25 млн. доларів в кінці 2005 року, підозрюючи КНДР в незаконних фінансових операціях. Проте процедура розморожування цих грошей натрапила на труднощі технічного порядку, повідомляє "Интерфакс".


Зараз ви читаєте новину «Японія подовжила санкції щодо Північної Кореї на півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі