Протягом грудня відвідувачів ресторану "Ада-Кода" та ресторану в Будинку томатів в японському місті Токаї, будуть пригощати українськими стравами. Місячник української кухні проходить за підтримки місцевої влади.
Шеф-кухар Людмила Кавагучі розповідає, що у меню увійшли голубці, картопляне пюре, холодець, салат з капусти і кропу, борщ з пампушками та вареники з картоплею і шкварками.
"Працюю над українськими обідами для місцевих ресторанів. Найбільше японцям сподобалися голубці та салат з капусти і кропу, - розповідає українка. - Холодець пішов на "ура". В японській кухні є схожа страва - нікогорі. Тільки у них замість свинини - креветки, морські їжаки та інші морепродукти".
Готувати українські страви Людмила навчилася у рідному Житомирі. П'ять років тому вийшла заміж за японця і переїхала до Японії.
"Намагаюсь популяризувати Україну. В Японії проблематично знайти деякі продукти для українських страв. Буряк дуже складно купити, кріп доводиться замовляти з України".
Коментарі