четвер, 08 вересня 2011 10:08

Японці зробили желатин із людської ДНК

Японці зробили желатин із людської ДНК

Учені виступають за виробництво продуктів харчування з людини, пише The Telegraph. Мова йде про виробництво желатину на основі людської ДНК. Цю ідею вирішили втілити в життя співробітники Пекінського університету хімічної технології.

Учені впровадили людські гени в штам грибка, щоб отримати у великих обсягах рекомбінантний людський желатин. Желатин давно вже використовують у харчовій промисловості, а за попередніми підрахунками, людський желатин може замінити тваринний желатин.

Однак при спробах реалізації такого желатину, можливо, виникнуть проблеми з безпекою, хоча вчені й сподіваються на краще, адже людська версія продукту дуже схожа на желатин, отриманий зі свиней чи корів. Взагалі ж людський желатин вже давно використовується у фармацевтичній індустрії для виробництва певних вакцин і таблеток.

Пекінські фахівці впевнені: їхній желатин позитивним чином вплине на здоров'я людини. Наприклад, японські вчені з Медичного університету Саппоро повідомляли про підвищений ризик розвитку алергії при застосуванні тваринного желатину. З людським не виникнуть подібні проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Японці зробили желатин із людської ДНК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі